Известие

Collapse
No announcement yet.

Термостат за 2.4 JTD 140 к.с. - какъв и откъде?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

При сегашната околна температура няма сериозна опасност от прегряване, но по принцип ако се запуши питата на радиатора, такава опасност си съществува. Вентилатори не помагат.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      При сегашната околна температура няма сериозна опасност от прегряване, но по принцип ако се запуши питата на радиатора, такава опасност си съществува. Вентилатори не помагат.
      Това е точно така,не помагат, през затворени пити въздух почти не минава.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

То за това найлон и тънка хартия пред радиатора не се слагат.Слага се картон.Найлонът може да се лепне в питата и отиваш на смяна на радиатор,щото изстъргване няма,а тънката хартия се мокри е се набива в питата и после зор се чисти.Картонът оставя достатъчно разстояние за принудителната циркулация.Скоро ми се наложи да карам така едно хлопелоподобно,докако се прибера и сменя термостата.Проблеми не е имало.
        С найлон може да се запушват само отвън решетките,далече от питата.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
          То за това найлон и тънка хартия пред радиатора не се слагат.Слага се картон.Найлонът може да се лепне в питата и отиваш на смяна на радиатор,щото изстъргване няма,а тънката хартия се мокри е се набива в питата и после зор се чисти.Картонът оставя достатъчно разстояние за принудителната циркулация.Скоро ми се наложи да карам така едно хлопелоподобно,докако се прибера и сменя термостата.Проблеми не е имало.
          С найлон може да се запушват само отвън решетките,далече от питата.
          Това имам предвид -отвън,колкото за теста.Иначе е рисковано да се кара така нон стоп.

Comment

Оказа се, че радиатора ми е заминал.Може ли само от него да е проблема?
            Alfa Romeo 166 2,0 TS

Comment

Радиатора заминава само в три случая-когато се спука, когато има отлагания по вътрешните повърхности или отворите през които минава въздуха са повредени(тогава се влошава топлообмена)Какво е заминало на твоя?

Comment

спукан е
                Alfa Romeo 166 2,0 TS

Comment

Първоначално публикувано от krisran Покажи съобщение
                  спукан е
                  Според това, което пишеш в първия си пост по всичко личи проблемът да е в термостата.
                  Ако е спукан радиаторът ще ти се губи охладителна течност и дори ше се вижда да капе по земята. Това така ли е? Да не би някой да те будалка нещо за да те набута със смяна на радиатор?

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Е как така си караш толкова дълго време антифриз доливаш ли??? Отделно ако губиш течност или пък е затлачен тя ще вдига бързо градуси, а не да не можеш смени си майстора моля ти се ......
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Губя течност.Доливам антифриз.Вече не ходя по майстори,защото ми разказаха игричката,яко набутване....Свалих кората и видях че радиатора е фитка.Взела съм друг и тия дни като позатопли времето ще го сменя.
                      Alfa Romeo 166 2,0 TS

Comment

Първоначално публикувано от krisran Покажи съобщение
                        Губя течност.Доливам антифриз.Вече не ходя по майстори,защото ми разказаха игричката,яко набутване....Свалих кората и видях че радиатора е фитка.Взела съм друг и тия дни като позатопли времето ще го сменя.
                        да знаеш няма да е лесна задача и после хубаво обезвъздушаване и си готов !
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Купувай народе Берн..техната майка мръсна долна кирлива,и майките на всички нещастници които внасят и продават боклуци в тая измикярска държавица.
                          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                            Купувай народе Берн..техната майка мръсна долна кирлива,и майките на всички нещастници които внасят и продават боклуци в тая измикярска държавица.
                            Засега нямам ядове. Засега ...
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

И аз така си виках до днес...направо нямам думи
                              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

и какво толко му стана на термостата?
                                5 Ланчии зад гърба си!
                                И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Working...
                                X